Gebruikerservaring

Customer questions_635
Customer questions_636

 

'Ik heb ontzettend veel baat bij probiotica'

Saskia (48), zelfstandig marketing & communicatieadviseur, had jarenlang last van darmklachten, die verergerden na een operatie. Sinds zij enkele maanden geleden begonnen is met het innemen van een probioticum gaat het een stuk beter met haar. Aan No Guts No Glory vertelde zij over haar ervaring.

Read more

Interview Saskia Ruig

 

 

 


‘Ik heb al heel lang last van mijn darmen, zoals onrustige darmen, veel winderigheid, elke keer naar het toilet toe moeten en het voelde gewoon niet fijn. Op een gegeven moment kreeg ik ook ontzettend veel bloedingen. Daarom is twee jaar terug mijn baarmoeder verwijderd. In het ziekenhuis word je geopereerd, en daarna is het klaar, dan moet het weer goed met je gaan. Maar ik bleef aankomen en het lukte niet om af te vallen. Daarbij was ik ’s ochtends slank maar begon ik in de loop van de dag als een soort zwemband op te blazen. En ik had onwijs veel last van mijn darmen, nog erger dan voordat mijn baarmoeder verwijderd werd.

 

Ik probeerde allerlei diëten, maar niets hielp. In het ziekenhuis zei men dat ik het een jaar de tijd moest geven en dat het dan vanzelf over zou gaan. Dat was dus niet zo. Ook kwamen er overgangsklachten bij*. Omdat ze in het ziekenhuis niet verder kijken, ben ik zelf onderzoek gaan doen. En toen kwam ik toch bij mijn darmen terecht. Aan mijn voeding kon het niet liggen, want ik eet altijd vers, weinig vlees en geen pakjes.

 

Op internet las ik over probiotica en dat dat goed is voor je darmen. Daarbij kwam ik de naam Winclove een paar keer tegen. Een vriendin van de sportschool  bleek te werken bij Winclove en zij adviseerde me om meer te gaan lezen over probiotica op hun site. Dus dat heb ik gedaan en wat daar stond sprak me heel erg aan. Vervolgens heb ik het servicenummer van Winclove gebeld en een heel fijn één op één gesprek gehad, want het gaat natuurlijk over je stoelgang. Dat is niet iets waar je normaal gesproken over praat. Via de servicetelefoon** is mij toen een product geadviseerd en dat gebruik ik inmiddels. Sindsdien blaas ik niet meer op en voelen mijn darmen leger aan. Ook voel ik me fitter en fijner.

 

Dus, ja, ik heb er ontzettend veel baat bij. Ook begin ik eindelijk af te vallen. Ook vond ik het heel goed dat er een boekje bij zit, dat je dat nog op kan sturen. 

 

 

'Ik heb het servicenummer van Winclove gebeld
en een heel fijn één op één gesprek gehad'

 

 

Ik gebruik nu een maand of drie, vier probiotica. In de vakantie heb ik het niet gebruikt en toen merkte ik wel verschil, want ik begon gelijk weer op te zwellen en kreeg een onrustige buik. Toen we weer thuis waren ben ik het meteen weer gaan gebruiken en nu heb ik weer een rustig gevoel in mijn buik.

 

Voorlopig blijf ik de probiotica gewoon gebruiken, want het voelt niet goed als ik stop. Ik raad het ook aan vriendinnen aan. Veel vriendinnen gaan ook richting de overgang en hebben soms last van hun darmen. Dus dan beveel ik het aan, ook omdat ik de informatie op jullie site heel duidelijk vind. Je kunt goed vinden wat waarvoor werkt. Alleen de verschillende uitvoeringen, daarvoor heb je wel even hulp nodig zodat je zeker weet dat je het juiste product bestelt.

 

Bij de gynaecoloog gaf ik aan dat ik probiotica wilde gaan gebruiken, maar daar staan ze helemaal niet voor open. Dat is heel vervelend, want ik wilde niet allemaal medicijnen gaan gebruiken en ook niet nog langer afwachten. Zeker niet als dit ook werkt. Ook de diëtiste kende het niet. Persoonlijk vind ik het jammer dat artsen en diëtisten dit niet inzetten, en dat zij niet open staan voor het gebruiken van probiotica. Want uiteindelijk gaat het om het welzijn van de cliënt.’ 

 

 

Ervaringsverhalen
Regelmatig interviewen wij zorgprofessionals en consumenten over hun ervaringen met het inzetten van probiotica voor het verbeteren van hun gezondheid. Uit de lezersenquete van vorig jaar kwam naar voren dat deze interviews veel gelezen worden. 

 

Wilt u ook in No Guts No Glory vertellen over uw ervaring met probiotica? Of heeft u een cliënt die hier graag over zou willen vertellen? Neem dan contact op met de redactie van No Guts No Glory via nieuwsmagazine@ winclove.nl. 

 

Wilt u eerder gepubliceerde ervaringsverhalen nog eens teruglezen? 

Dat kan op onze website voor  zorgprofessionals, 

www.winclovewetenschap.nl/ 

Nieuwsmagazine.

 

 

 

* In de overgang komen darmklachten, als obstipatie, winderigheid, opgeblazen gevoel, rommelende darmen, veel voor.

 

** Voor informatie over onze producten of advies kunt u bellen met onze servicetelefoon 020-4350235.  

COPY 10 years of microbiome research_1011

 

 

 

 

  

 

 

 

 

New Panda study results

3/9
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...